Економіка

Суму першого траншу у рамках програми SBA визначить рада директорів МВФ 18 грудня - представник фонду

 Суму першого кредитного траншу у рамках програми підтримки економічної політики (stand-by arrangement, SBA) визначить рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) під час розгляду українського питання 18 грудня, повідомив офіційний представник фонду Джеррі Райс.

"Що стосується першого траншу і точної суми, це визначить рада директорів наступного тижня. Аналогічно, загальну кількість і термін надання траншів (у рамках SBA - ІФ) визначить рада директорів", - сказав він на традиційному брифінгу у Вашингтоні в четвер.

При цьому Дж.Райс зазначив, що влада України вкотре підтвердила готовність дотримуватися політики макроекономічної стабілізації, впроваджувати реформи для підвищення припливу інвестицій і посилення зростання.

"Тому ми очікуємо, що засідання (ради директорів - ІФ) відбудеться відповідно до графіка", - сказав він.

Як повідомлялося, Україна розраховує на ухвалення радою директорів фонду 18 грудня рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), що замінить програму розширеного фінансування (EFF), яка була затверджена в березні 2015 року й завершується в березні 2019 року. Передбачається, що програма stand-by обсягом близько $3,9 млрд допоможе Україні підтримувати макростабільність у період президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли країну очікують також пікові виплати за зовнішнім боргом.

За оцінками Національного банку України, сума першого траншу за програмою stand-by становитиме $1,4-1,9 млрд, кошти надійдуть до 25 грудня. Остаточна сума і термін надходження будуть відомі після засідання ради директорів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ