Економіка

Українські рибалки втратять можливість рибалити в Азовському морі без узгодження українсько-російською комісією - Держрибагентство

 Українські рибалки втратять можливість рибалити в Азовському морі, якщо українсько-російська комісія з питань рибальства не погодить допустимий вилов промислових видів риб та обсяги їх вилучення у 2019 році, повідомила прес-служба Державного агентства рибного господарства.

Як пояснили у відомстві агентству "Інтерфакс-Україна", українсько-російська комісія з питань рибальства в Азовському морі та Керченській протоці за результатами засідань має підписати протокол, яким, зокрема, закріплює загальний допустимий вилов основних промислових видів риб та обсяги їх вилучення наступного року.

"Відсутність протоколу позбавить українських рибалок можливості добувати водні біоресурси в законодавчому полі. Такий стан справ, з урахуванням поточної ситуації в Азовському морі, може призвести до непередбачуваних наслідків, зокрема до посилення тиску на українських рибалок, втрати акваторії активного промислу і, як наслідок, зниження загального вилову водних біоресурсів", - зазначено у відповіді Держрибагентства.

Водночас відомство "вживає всіх необхідних заходів для захисту українських рибалок", зокрема, проводить консультації з центральними органами виконавчої влади для створення правових умов для провадження промислової діяльності в басейні Азовського моря в 2019 році.

Як повідомлялося, роботу комісії з рибальства було заблоковано в жовтні. На засіданні цієї комісії народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка", голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про неприпустимість таких переговорів, а також вимагав від СБУ негайно видворити з України главу російської делегації, який незаконно відвідував тимчасово окупований Росією Крим. Також нардеп Сергій Висоцький (фракція "Народний фронт"), який відвідав засідання рибкомісії, повідомив, що зусиллями парламентаріїв "засідання комісії зірвано".

За даними Держрибагентства, в Азовському морі працюють близько 90 риболовецьких підприємств. Минулого року українські рибалки в Азовському морі виловили та переробили понад 37 тис. тонн продукції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ