Економіка

МЕРТ рекомендує використовувати формульне ціноутворення для держзакупівель природного газу

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) розробило рекомендації щодо змін ціни на природний газ у державних закупівлях після укладення договору з переможцем тендера, згідно з якими рекомендує використовувати формульне ціноутворення.

Згідно з оприлюдненими на сайті міністерства рекомендацій, орієнтиром для закупівельників можуть слугувати, зокрема, біржові ціни на міжнародних хабах і курсові коливання гривні.

"Державні закупівлі природного газу в умовах значного коливання цін викликають багато питань і звернень від замовників та учасників ринку", - цитує прес-служба першого заступника міністра економ розвитку і торгівлі Максима Нефьодова в п'ятницю.

Традиційний механізм змін договірної ціни у додаткових угодах часто призводить до цінового демпінгу безпосередньо при поданні заявки на тендері та непрозорих змін ціни на подальші поставки природного газу, зазначив М.Нефьодов.

При застосуванні формульного ціноутворення постачальники позбудуться підстав демпінгувати і пропонувати занижену ціну на аукціоні, оскільки підвищення залежатиме від реальних змін ціни на ринку, зазначається в документі МЕРТ.

Міністерство рекомендує замовникам при закупівлі природного газу вказувати порядок зміни наявних умов у проекті договору і договорі про закупівлю, використовуючи запропоновану ним формулу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ