Економіка

Укренерго" перейшло під управління Мінфіну

 Міністерство фінансів України отримало право на управління НЕК "Укренерго", повідомила прес-служба відомства.

Відповідний акт прийому-передачі 4 лютого підписала створена міністерством комісія з питань передачі цілісного майнового комплексу.

"З моменту підписання документа "Укренерго" перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів", - йдеться в повідомленні.

Стратегічне управління і контроль за діяльністю "Укренерго" здійснюватиме наглядова рада компанії, яку, як повідомлялося, очолив екс-голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер. До НР раніше увійшли незалежні члени, що мають міжнародний досвід трансформацій у сфері енергетики, а також державні представники.

"Завданням Мінфіну є прискорити процес корпоратизації "Укренерго". Це дозволить досягти значного прогресу в імплементації законодавства про ринок електроенергії, уможливить сертифікацію "Укренерго" як незалежного оператора системи передачі е/е, дасть змогу відокремити контроль за виробництвом е/е та її передачею", - наголосили у відомстві, також додавши, що це питання є умовою отримання Україною траншу кредитних коштів у сумі EUR500 млн у рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебувало в управлінні Міненерговугілля.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ