15:32 11.02.2019

"Нафтогаз" знову підтверджує позицію здійснення транзиту газу через Україну після 2019 р. за стандартними європейськими правилами

1 хв читати
"Нафтогаз" знову підтверджує позицію здійснення транзиту газу через Україну після 2019 р. за стандартними європейськими правилами

 Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко знову озвучив позицію української сторони щодо підписання контракту з російським "Газпромом" на транзит газу після 2019 року згідно з європейськими правилами та з безумовним виконанням компаніями вже ухвалених рішень Стокгольмського арбітражу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяву заступника глави МЗС РФ Олександра Панкіна про готовність продовжити транзит через ГТС України "на тих умовах, які потрібні нам".

"Поточний транзитний контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" не відповідає вимогам українського та європейського законодавства, тому він не може бути "продовжений". Якщо підсумувати, транзит через Україну може бути на стандартних європейських умовах, а не на умовах РФ", - зазначив він.

Ю.Вітренко нагадав, що баланс у відносинах між компаніями вже було відновлено рішеннями міжнародного арбітражу, вони підлягають негайному виконанню, про що свідчить і рішення апеляційного суду у Швеції, згідно з яким оскарження рішень арбітражу не звільняє від необхідності їх виконувати.

Він також нагадав, що "Нафтогаз" наразі перебуває в новому арбітражі з вимогою стягнути з "Газпрому" близько $10 млрд як компенсацію за можливу відсутність транзиту після 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА