19:19 11.02.2019

Порошенко доручив підготувати пропозиції щодо індексації пенсій за рахунок коштів від розмитнення авто на єврономерах

2 хв читати
Порошенко доручив підготувати пропозиції щодо індексації пенсій за рахунок коштів від розмитнення авто на єврономерах

Президент України Петро Порошенко повідомив, що до Пенсійного фонду (ПФ) надійшли вже 5 млрд грн коштів у результаті реалізації закону про розмитнення автомобілів на єврономерах. Він доручив прем'єру та главі ПФ розробити пропозиції щодо індексації пенсій за рахунок таких надходжень.

"Ідеться про наповнення Пенсійного фонду. Вже зараз 5 млрд грн надійшли до Пенсійного фонду", - сказав глава держави на нараді за підсумками дії закону, який дозволяє легалізувати ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами, повідомила прес-служба президента.

П.Порошенко закликав власників автомобілів з іноземною реєстрацією скористатися останніми днями дії пільгового періоду для легалізації таких транспортних засобів, що сприятиме не лише наповненню безпосередньо бюджету ПФ, а й дасть змогу здійснити індексацію пенсій.

Він нагадав, що залишилося фактично 11 днів до завершення пільгового періоду розмитнення таких автомобілів. "Зараз темп іде хороший", - додав президент.

За його словами, цей показник значно вищий за той, що прогнозували експерти під час планування надходжень до бюджету країни.

"Це дає можливість нам вирішити питання індексації тих пенсій, які не були проіндексовані у 2015-2016 роках через різні обставини – військові, бюджетні", - наголосив П.Порошенко.

Він звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови правління Пенсійного фонду Євгена Капінуса внести пропозиції щодо індексації. "Зараз, коли ми вже бачимо певні позиції – щоб ми підготували позиції щодо вирішення питань захисту тих, хто зараз насамперед постраждав – це пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію. Щоб ми знайшли можливість використати кошти, які надходять від розмитнення автомобілів, для вирішення цієї гострої та болючої соціальної проблеми", - доручив президент.

Звертаючись до присутнього на нараді в. о. заступника голови Державної фіскальної служби (ДФС) Віктора Кривицького, П.Порошенко акцентував увагу на наданні пріоритету тим, хто звертається з питання легалізації "євроблях" саме тому, що кошти від цієї операції спрямовуються до ПФ.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закони про зниження акцизного податку з автомобілів і про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. При цьому власникам авто на єврономерах (т. зв. євроблях) встановлено пільгову ставку акцизу (з коефіцієнтом 0,5) для розмитнення протягом 90 календарних днів.

Відповідні норми набули чинності 25 листопада 2018 року, отже, дія пільгових умов для розмитнення триватиме до 22 лютого 2019 року, після чого власники таких авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу. А з травня починають діяти жорсткі фінансові санкції, які передбачають, зокрема, і конфіскацію транспортного засобу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА