11:55 12.02.2019

Мінфін України найближчим часом використає другу частину гарантії СБ - Маркарова

1 хв читати
Мінфін України найближчим часом використає другу частину гарантії СБ - Маркарова

Міністерство фінансів України має намір найближчим часом здійснити запозичення під невикористану частину гарантії Світового банку (СБ), сказала глава Мінфіну Оксана Маркарова.

"Ми дуже активно працювали зі СБ. Як ви знаєте, нам було надано гарантію за позиками. Найближчим часом ми повністю її використаємо", - сказала вона під час щорічної інвестиційної конференції групи Dragon Capital у Києві у вівторок.

Суму нової позики глава Мінфіну не уточнила, сказала, що її ще обговорюють. О.Маркарова розраховує, що нову позику буде залучено до кінця лютого.

Як повідомлялося, рада виконавчих директорів СБ 18 грудня 2018 року схвалила надання Україні гарантій у розмірі $750 млн як підтримку державної політики.

Згідно з прес-релізом СБ, зазначена гарантія допоможе Україні залучити до державного бюджету на міжнародних ринках майже $1 млрд.

Наприкінці грудня 2018 року Україна залучила у Deutsche Bank кредит на EUR349,3 млн. За кредитом було використано частину гарантії в сумі $375 млн в еквіваленті в євро.

Кошти одержано двома траншами: транш "А" розміром EUR53,2 млн із терміном погашення чотири роки і транш "В" розміром EUR296,1 млн із терміном остаточного погашення десять років (через чотири роки і шість місяців після залучення коштів позика підлягає поступовому погашенню певними сумами кожні півроку).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА