Економіка

Кияни помилково заплатили за е/е старому постачальнику 39 млн грн

 Частина жителів Києва після переходу з 1 січня 2019 року на новий роздрібний ринок електроенергії помилково здійснювала платежі за спожиту в січні електричну енергію на рахунки старого постачальника, сумарно перерахувавши йому майже 39 млн грн, повідомила прес-служба "ДТЕК Київські електромережі".

"Деякі кияни за звичкою оплатили послуги за спожиту в 2019 році електричну енергію на рахунки оператора системи розподілу "ДТЕК Київські електромережі". Станом на 1 лютого на його рахунки надійшло 39 млн грн", - зазначено в повідомленні.

У компанії, яка з початку 2019 року здійснює функції оператора системи розподілу, запевнили, що до кінця лютого самостійно повернуть кошти на особисті рахунки клієнтів постачальника універсальної послуги (ПУП) ТОВ "Київські енергетичні послуги".

"Клієнтам не потрібно оформляти для цього будь-які документи, писати заяви, дзвонити або особисто приходити до центрів обслуговування клієнтів. Процес продовжиться до кінця лютого", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, після старту з 1 січня 2019 року роздрібного ринку електроенергії, компанія "ДТЕК Київські електромережі" виконує роль оператора системи розподілу електроенергії в Києві, а її постачанням населенню та малим непобутовим споживачів займається ТОВ "Київські енергетичні послуги", яке було визначено постачальником універсальних послуг.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ