Економіка

Частку "Газпрому" в "Газтранзиті" купив венчурний фонд "Голдмен" за 41 млн грн

АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Голдмен»" купив 40,2% акцій ПрАТ "Газтранзит", які раніше належали ПАТ "Газпром"(РФ), свідчать дані в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з даними торгів на фондовій біржі ПФТС, примусово виставлені на продаж акції "Газтранзиту" наприкінці січня 2019 року було продано за 41 млн 024,755 тис. грн, що на 2% вище за їхню стартову ціну (40 млн 220,349 тис. грн).

Кінцевим бенефіціаром "Голдмен" значиться Андрій Нестеренко, а керуючим партнером фонду є ТОВ "Група компаній "Інвестиційні партнери" народного депутата Андрія Журжія.

Раніше Україна примусово продала 40%-ву частку в ПАТ "Інститут "ПівденНДІдіпрогаз" (Донецьк), що належала ПАТ "Газпром".

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України 22 січня 2016 року оштрафував ПАТ "Газпром" на 86 млрд грн ($3,37 млрд) за "порушення економічної конкуренції у вигляді бездіяльності, що полягала в невжитті заходів щодо забезпечення отримання послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України на обґрунтованих умовах, і була б неможливою за умов існування значної конкуренції на ринку та призвела до ущемлення інтересів НАК "Нафтогаз України" у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією Україна як покупця".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ