11:58 22.02.2019

Україна у 2018 році відкрила 85 нових ринків збуту агропродукції

1 хв читати
Україна у 2018 році відкрила 85 нових ринків збуту агропродукції

Україна за підсумками 2018 року розширила географію експортних постачань продукції та збільшила кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Згідно з ним, у 2018 році було відкрито 85 нових ринків із різних видів продукції - це ринки Албанії та Гани (м'ясо птиці та продукти з нього), Гонконгу (м'ясо птиці та продукти з нього, яйця та яєчні продукти), Марокко (м'ясо птиці та продукти з нього, яєчні продукти), Македонії (молочна продукція, комбікорми), ОАЕ (живі вівці та кози, молодняк домашньої птиці, жива птиця, інкубаційні яйця), Тунісу (м'ясо птиці), Чорногорії (яйця та яєчні продукти) тощо.

Крім того, право експорту до країн Європейського Союзу зараз мають 306 українських підприємств, зокрема 126 виробників харчових продуктів (м'ясо птиці, риби, мед, яйця, молочна продукції).

"Минулого року було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт і 24 сертифікати на імпорт тварин і продуктів тваринного походження – загалом 44 форми міжнародних сертифікатів для імпорту/експорту. Це дало змогу нівелювати економічний вплив від втрати ринку Російської Федерації та сприяло підвищенню рівня України як надійного торговельного партнера", - зазначили в Держпродспоживслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА