18:51 22.02.2019

Україна обговорює зі СБ нову програму гарантій під запозичення

2 хв читати
Україна обговорює зі СБ нову програму гарантій під запозичення

Світовий банк (СБ) проводить переговори з Міністерством фінансів України про ініціювання нової програми гарантій під державні запозичення, повідомила директор СБ у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен.

"Зараз ми провадимо переговори з урядом щодо нової програми Policy-Based Guarantee (PBG) для підтримки реформ у країні", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" під час конференції Американської торговельної палати в Києві в п'ятницю.

За словами С.Кахконен, прогрес у переговорах залежатиме від прогресу реформ. При цьому СБ буде готовий обговорювати таку програму і з новим урядом, якщо необхідні реформи не буде імплементовано в рамках каденції нинішнього.

Загалом вона розраховує, що нову програму буде затверджено до кінця поточного року.

Як повідомлялося, рада виконавчих директорів СБ 18 грудня 2018 року схвалила надання Україні гарантій у розмірі $750 млн як підтримку державної політики.

Зазначена гарантія допоможе Україні залучити до державного бюджету на міжнародних ринках майже $1 млрд..

Наприкінці грудня 2018 року Україна залучила у Deutsche Bank кредит на EUR349,3 млн. За кредитом було використано частину гарантії в сумі $375 млн в євровому еквіваленті.

Кабінет Міністрів України 21 лютого 2019 року затвердив Міністерству фінансів рамкові умови залучення кредиту під другу частину гарантії СБ у $375 млн. Згідно з урядовою постановою, запозичення здійснюватимуться в євро в сумі, яка не перевищує еквіваленту $630 млн, під ставку не вище ніж 5,9% річних. Кредиторами є Deutsche Bank AG (Лондонський офіс) та TMF Global Service (Велика Британія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА