Економіка

Гройсман доручить "Нафтогазу" і Мінфіну розпочати дискусію з МВФ про скасування PSO

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручить НАК "Нафтогаз України" і Міністерству фінансів розпочати робочу дискусію з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо скасування спеціальних зобов'язань (PSO) з продажу газу населенню і теплокомуненерго (ТКЕ), покладених на НАК.

"Учора "Нафтогаз" заявив, що він закуповує за імпортом дешевий газ. Я цілком це підтримую. У нас гранична ціна 8,55 (грн за 1 куб. м - ІФ)... Тому я сьогодні доручу "Нафтогазу" спільно з Мінфіном розпочати робочу дискусію з МВФ, щоб не допустити будь-яких підвищень ціни на газ, спираючись на пропозицію «Нафтогазу»", - сказав він під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

Як повідомлялося, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про можливе зниження у квітні 2019 року ціни імпортованого газу нижче за встановлений для населення рівень, затверджений постановою Кабміну.

За його розрахунками, з урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і постачання ціна газу очікується на рівні приблизно 8380 грн/тис. куб. м, тоді як населення, згідно з постановою, платить по 8550 грн/тис. куб. м. У зв'язку з цим А.Коболєв знову запропонував Кабінету Міністрів скасувати режим спецзобов'язань і відкрити ринок побутових споживачів для конкуренції між постачальниками.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ