20:01 19.03.2019

"Нафтогаз" у квітні запропонує промспоживачам ціну на природний газ на 16% нижчу, ніж ціна за ПСЗ

2 хв читати
"Нафтогаз" у квітні запропонує промспоживачам ціну на природний газ на 16% нижчу, ніж ціна за ПСЗ

НАК "Нафтогаз України" у квітні 2019 року знизить ціну на природний газ, що відпускається промисловим споживачам, до 7 тис. 188 грн за 1 тис. куб м (із ПДВ), що на 16% менше, ніж ціна на газ, що відпускається в Україні за спеціальними зобов'язаннями (ПСЗ) для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ).

Згідно з повідомленням прес-служби НАК, ціна на газ для промспоживачів у квітні знизиться на 19,1% порівняно з ціною в березні. Зазначена вартість актуальна для споживачів, що закуповують газ в обсязі понад 50 тис. куб. м на місяць, на умовах передоплати і за відсутності боргів перед компанією.

З огляду на вигідну ринкову ситуацію "Нафтогаз України" також має намір у квітні знизити ціну на природний газ для своїх побутових споживачів у Кіровоградській та інших областях. Вартість буде знижено на 2% (порівняно з ціною газу, що відпускається іншими компаніями за ПСЗ, - 8 тис. 550 грн за 1 тис. куб м) - до 8 тис. 380 грн за 1 тис. куб м (із ПДВ) за рахунок незастосування максимальної торговельної надбавки, дозволеної законодавством.

Цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 квітня 2019 року для промислових споживачів, що працюють на умовах оплати протягом або після періоду постачання, "Нафтогаз" додатково оприлюднить до кінця місяця з урахуванням ринкової кон'юнктури.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у березні 2019 року знизив ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 15,1% порівняно з лютим - до 8 тис. 886,00 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).

У березні голова правління НАК Андрій Коболєв заявив про можливе зниження у квітні 2019 року ціни імпортованого газу нижче за встановлений для населення рівень, затверджений постановою Кабміну (8550 грн/тис. куб. м). У зв'язку з цим А.Коболєв знову запропонував уряду скасувати режим спецзобов'язань і відкрити ринок побутових споживачів для конкуренції між постачальниками.

В Україні з 1 жовтня 2015 року скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. Відтоді "Нафтогаз" постачає газ промспоживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА