Економіка

США поки не мають наміру скасовувати мита на китайські товари

Вашингтон поки не буде скасовувати мита на китайські товари, не дивлячись на прогрес у переговорах з КНР, заявив президент США Дональд Трамп.

"Ми досить довго обговорюємо питання про те, щоб їх зняти. Тому що ми повинні упевнитися, що якщо ми виконаємо умови угоди, то Китай зробить те ж саме", - сказав президент журналістам на галявині біля Білого дому.

18 березня Д.Трамп заявляв, що підготовка торговельної угоди між США і КНР вимагає більше часу, ніж планувалося спочатку. Раніше очікувалося, що завершення узгодження деталей відбудеться в березні-квітні.

У лютому Д.Трамп повідомляв у Twitter, що відкладе підвищення мит на товари китайського експорту, призначене на 1 березня, так як бачить "значний прогрес" у торгових переговорах з Китаєм. Спочатку президент говорив про те, що торговельна угода може бути підписана на особистій зустрічі з головою КНР у кінці березня у Флориді. Однак потім посол США в Китаї Террі Бренстед повідомив, що саміт буде відкладений, оскільки угода все ще перебуває в стадії обговорення.

ЗМІ писали, що Вашингтон і Пекін знаходяться на фінальній стадії підготовки торговельної угоди, в результаті якої буде дано зворотний хід підвищенню мит, що вживались обома країнами минулого року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ