Економіка

Уряд України уповноважив КНДІСЕ Мін’юсту на проведення експертиз автентичності тютюнової продукції

Кабінет Міністрів України визначив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз(КНДІСЕ) Міністерства юстиції державною експертною організацією, відповідальною за проведення криміналістичних експертиз щодо встановлення автентичності тютюнової продукції та ідентифікації обладнання, на якому її виготовлено.

Відповідну постанову від 20 березня № 172-р оприлюднено на урядовому порталі.

"Вказане розпорядження дозволить забезпечити належну протидію нелегальному виробництву тютюнових виробів на території України", - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

У ній також зазначено, що прийняття акта не обмежуватиме інші державні експертні установи у проведенні згаданих експертиз, а лише сприятиме якіснішому проведенню таких експертиз з урахуванням досвіду КНДІСЕ.

"Визначення експертної установи для встановлення автентичності тютюнової продукції – важливий крок для імплементації Стратегії у сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів на період до 2021 року, затвердженої Кабінетом Міністрів ще в серпні 2017 року. Водночас виконання зазначеної стратегії неможливе до розроблення ДФС (Державною фіскальною службою - ІФ) і подальшого затвердження урядом детального плану заходів", - прокоментувала рішення директор із зовнішніх зв'язках "Філіп Морріс Україна" Наталія Бондаренко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ