11:55 16.04.2019

Мережа Cinema City Бориса Фуксмана перемогла в конкурсі на оренду кінотеатру "Київ"

2 хв читати
Мережа Cinema City Бориса Фуксмана перемогла в конкурсі на оренду кінотеатру "Київ"

ТОВ "Сінема-Центр", яка керує кінотеатрами мережі Cinema City бізнесмена та екс-співвласника телеканалу "1+1" Бориса Фуксмана, перемогло 15 квітня в конкурсі на оренду кінотеатру "Київ" у столиці з пропозицією 2,1 млн грн/міс.

У конкурсі також брали участь ГО "Фонд "Молодість", ТОВ "Планета Кіно", ТОВ "Сантіні Ф’южн" і ПрАТ "Мультіплекс-Холдинг".

Згідно з умовами договору, термін дії оренди становить 10 років, заборонено змінювати призначення будівлі. Крім того, кінотеатр має зберегти фестивальне й артхаусне спрямування.

"Кінотеатр "Київ" - це перлина столиці та знаковий для всіх городян кінотеатр. Тому для нас важливо зберегти його унікальність, його глядачів, а отже - його фестивальний профіль. Міська влада спільно з громадськістю, а також за рекомендаціями департаменту культури прописала умови конкурсу так, щоб за кінотеатром надалі було збережено його фестивальне й артхаусне спрямування. Ми очікуємо, що новий орендар, я звертаюся до учасників конкурсу, виконуватиме встановлені умови конкурсу, за чим місто пильно стежитиме", - зазначив заступник голови КМДА Володимир Слончак під час конкурсного засідання.

За його словами, площа кінотеатру - понад 7,3 тис. кв. м. При цьому попередній орендар платив 47 тис. грн/міс. "Отже, надходження до бюджету столиці від оренди приміщення зростуть у 45 разів", - додав він.

Як повідомлялося, в інтерв'ю Investory News співвласник готелю Hilton у Києві та мережі кінотеатрів Cinema City Б.Фуксман повідомив про припинення інвестиційних проектів у будівництво на території України.

За його словами, таке рішення було прийнято у зв'язку з політико-економічною ситуацією в країні, відсутністю в населення достатньої купівельної спроможності для реалізації великих девелоперських проектів преміум-класу.

При цьому мережа кінотеатрів Cinema City продовжить розширюватися за рахунок придбання та оновлення старих залів, а також будівництва нових у торговельних центрах.

ТОВ "Сінема-Центр" створене у 2005 році. Мережа кінотеатрів Cinema City станом на 15 квітня 2019 року налічує три кінотеатри в Києві, Одесі й Тернополі.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, засновником компанії є Damsi Investment Inc. (Панама).

Статутний капітал компанії становить 37,2 млн грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА