Економіка

"Нафтогаз" очікує відновлення переговорів із "Газпромом" після президентських виборів - Коболєв

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв очікує відновлення тристоронніх переговорів з РФ і ЄК про транзит газу на початку травня 2019 року, після завершення президентських виборів в Україні.

"Наскільки я розумію, Марош Шефчович (заступник глави ЄК з Енергетичного союзу Марош Шефчович) хоче, щоб вони відбулися одразу після виборів президента і, я думаю, що вони, швидше за все, відбудуться на початку травня", - сказав він в інтерв'ю ТСН.ua.

На його думку, РФ зацікавлена відновити переговори у зв'язку з тим, що проект "Північний потік-2" не буде реалізовано на початку 2020 року, відповідно, треба домовлятися про транзит територією України.

"Їм треба думати про те, як транспортувати газ після 2019 року, у них точно є інтерес. Чи будуть вони готові проводити переговори до остаточного оголошення результатів? Думаю, що ні. Але щойно будуть зрозумілі результати виборів, вони погодяться на переговори. Мій досвід такий, що риторика росіян, як правило, не змінюється. у них є свій інтерес, вони хочуть протиснути нас на свою позицію, яка для нас здебільшого невигідна, незалежно від того, хто перебуває в кріслі президента, прем'єра чи спікера парламенту ", - додав А.Коболєв.

Як повідомлялося, Україна наполягає на підписанні контракту з російським "Газпромом" на транзит газу після 2019 року за європейськими правилами і з безумовним виконанням вже ухвалених рішень Стокгольмського арбітражу.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ