Економіка

"Метінвест" заявляє про стабільну роботу підприємств компанії в умовах можливих обмежень з боку РФ

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" забезпечить стійку роботу своїх підприємств у разі обмежень постачання сировини з Російської Федерації.

"Група "Метінвест" має довгострокову стратегію постачання необхідної сировини на свої підприємства, яка передбачає диверсифікацію каналів у разі позаштатних ситуацій. Тому підприємства у будь-якому разі будуть забезпечені вугіллям і нафтопродуктами в необхідних обсягах", - йдеться в інформації компанії у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Росія з 1 червня обмежить постачання вугілля в Україну – постачання будуть можливі тільки при отриманні окремих дозволів. До переліку товарів, ввезення яких на Україну буде здійснюватися тільки з дозволу Мінпромторгу РФ, включені кам'яне вугілля, а також брикети, котуни та аналогічні види твердого палива з кам'яного вугілля (код ТН ЗЕД 2701), буре вугілля (код 2702), кокс або напівкокс з кам'яного вугілля, лігніт або торф, ретортне вугілля (код 2704 00), випливає з опублікованої постанови уряду.

Крім того, РФ забороняє імпортувати з України низку видів трубної продукції з чорних металів, зокрема для нафто- і газопроводів.

Згідно з опублікованою постановою, під заборону потрапили труби, трубки і профілі порожнисті, безшовні з чорних металів (крім чавунного литва), зокрема з корозійностійкої сталі, труби круглого поперечного перерізу з заліза або нелегованої сталі, труби квадратного або прямокутного поперечного перерізу.

Заборонено також ввезення з України деяких видів сталевого дроту і канатів.

Уряд РФ 18 квітня 2019 року повідомив про введення з 1 червня 2019 року заборони на експорт нафти і нафтопродуктів в Україну у відповідь на розширення Україною списку заборонених для імпорту на територію України російських товарів.

До переліку товарів, заборонених до експорту в Україну, потрапили: нафта або нафтопродукти сирі, отримані з бітумінозних порід (код ТН ЗЕД 2709), вазелін нафтовий; парафін, віск нафтовий мікрокристалічний, кокс нафтовий, бітум нафтовий, суміші бітумні на основі природного асфальту або природного бітуму, нафтового бітуму, мінеральних смол або пеку мінеральних смол (наприклад, бітумні мастики, асфальтові суміші для дорожнього покриття).

Водночас низка нафтопродуктів (за кодом УКТЗЕД 2710) - прямогонний бензин, бензини товарні, дизельне паливо, пропан, бутан, інші зріджені гази будуть експортуватися з РФ в Україну за спецдозволами, що видаються міністерством економічного розвитку Росії.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюжку створення вартості - від видобутку залізорудної сировини до виробництва готової металопродукції. В структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європи та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків. У 2018 році група отримала $ 11,88 млрд виторгу, рентабельність з EBITDA склала 21%.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ