Економіка

Голова Ради НБУ: Реакція фінринку на рішення суду щодо ПриватБанку - тимчасова

Реакція фінансового ринку на рішення суду щодо ПриватБанку - тимчасова, вважає голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

"Зараз події навколо ПриватБанку істотно на курс не вплинули. Міжбанк сьогодні відкрився середніми котируваннями на купівлю-продаж 26,85/26,95 грн/$1, але близько 11:00 котирування знизилися до 26,86/26,90 грн/$1. Готівковий ринок був більш вразливим, на початок дня середній курс продажу зріс до 27,13 грн/$ 1, але думаю, що це тимчасове явище, оскільки на міжбанку вже є зворотна тенденція. Жодних екстраординарних випадків не спостерігається", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Ігоря Коломойського визнав націоналізацію банку незаконною. Нацбанк і Мінфін заявили, що подадуть апеляцію після офіційного оприлюднення рішення суду та впевнені у своїй правоті.

Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2019 року Приватбанк за розміром загальних активів посідав 1-ше місце (525,248 млрд грн) серед 77 банків, що діяли в країні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ