12:07 25.04.2019

Рустам Гільфанов: Дитячі бібліотеки отримали 350 книг від ЛакіБукс до дня книги

2 хв читати

60 бібліотек у 15 областях України отримали книги від благодійного видавничого проекту ЛакіБукс до Всесвітнього дня книги та авторського права. 

“Два роки тому ми почали займатися видавництвом та розповсюдженням підліткового нон-фікшену. На той час ми бачили гострий дефіцит якісної україномовної науково-популярної літератури для підлітків. На початок 2019-го року ми розповсюдили більше 5000 книг по всіх регіонах України. Ця кількість постійно зростає. На сьогодні дитячий нон-фікшн від ЛакіБукс читають більш ніж в 200 бібліотеках країни”, – розповідає співзасновник IT-компанії Lucky Labs та ініціатор проекту ЛакіБукс Рустам Гільфанов. 

До Всесвітнього дня книги проект передав до бібліотечних фондів 350 книг. 

“Саме такі сучасні, якісні та дуже корисні книги необхідні молоді  для навчання та цікавого відпочинку”, – вважають у Колківській бібліотеці.

 

Серед видань, що роз'їхалися бібліотеками країни є видання, вперше перекладені українською - "Дівчатам слово: як бути сильною, розумною та неповторною" від голлівудської акторки та доктора з нейрології Маїм Бялік, книга відповідей на найнесподіваніші питання “А що як?” Ренделла Манро, книга-лабіринт “Сонячна система” для найменьших пошановувачів космосу, книга про всесвітньо відомого вченого Ніколу Тесла “Тесла та машина на космічній енергії” Луки Новеллі. Та не обійшли увагою і вітчизняних авторів - перша книга про біотехнології для підлітків “Літо довжиною” Аліни Штефан, путівка до світу IT-технологій “Коротка історія технологій або як зрозуміти свій гаджет” чернівчанина Андрія Тужикова та книга-щеплення від страху математики для школярів “#ЩОТАКЕМАТЕМАТИКА” Кузька Кузякіна.

“ЛакіБукс піклується про майбутнє. ЛакіБукс популяризує науку та читання серед молоді. ЛакіБукс зберігає спокій та лупає сю скалу, а бібліотеки активно допомагають. Будьте як ЛакіБукс!” – дякують за подарунок працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара.

Ініціатор проекту розповідає, що вже зараз до виходу готують ще два науково-популярних видання, які найближчим часом також будуть передані в дитячі бібліотеки України. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА