Економіка

"Нафтогаз" вдарив по SPV євробондів Газпрому - Люксембурзькій Gaz Capital S.A.

"Нафтогаз України" у спробі стягнути з "Газпрому" $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, зробив кроки в юрисдикції Люксембургу, де зареєстрований емітент єврооблігацій "Газпрому", а також відділення банків - організаторів великих синдикованих кредитів монополії.

У звіті "Газпрому"за МСФЗ повідомляється: "15 лютого 2019 року НАК "Нафтогаз України" направила на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і Gaz Capital SA повідомлення про арешт будь-якої заборгованості та активів ПАТ "Газпром" в м. Люксембурзі". У звіті перераховуються такі люксембурзькі кредитори, як Deutsche Bank Luxembourg S.A і Intesa Sanpaolo Bank Luxembourg S.A.

ПАТ "Газпром" 15 квітня 2019 року з метою захисту своїх прав звернулося до суду м. Люксембурга із заявою про оскарження арешту і вступ до процесу, зазначає монополія.

Заява "Нафтогазу" послідувала через тиждень після того, як "Газпром" розмістив 7-річні євробонди на $1,25 млрд на SPV Gaz Capital.

У березні "Газпром" провів зустрічі з інвесторами в Швейцарії, але розміщення за зустрічами поки що не було. Однією з причин називається необхідність подальшого доопрацювання емісійних документів. Також серед причин паузи у фінансовій активності концерну може бути зміна керівництва фінансового блоку: у квітні Фаміл Садігов з Газпромбанку змінив Андрія Круглова на посаді заступника голови правління "Газпрому".

Однак, хоча з початку лютого "Газпром" поки що не робив нових публічних зовнішніх запозичень, звіт "Газпрому" підтверджує подальшу активну роботу з Intesa Sanpaolo Bank Luxembourg S. A.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ