Економіка

"Нафтогаз" подав скаргу на антиконкурентні дії "Газпрому" до Єврокомісії

НАК "Нафтогаз України" подала до Європейської комісії скаргу на антиконкурентні дії "Газпрому" (РФ), повідомив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

"У цій скарзі ми детально аналізуємо, як завдяки "Північному потоку-2", блокуванню віртуального реверсу, контролю над компаніями на європейському ринку газу "Газпром" зловживає своїм домінантним становищем та обмежує конкуренцію", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За словами Ю.Вітренка, в направлених до ЄК документах обґрунтовуються права "Нафтогазу" на подання цієї скарги як у компанії не з ЄС і містяться конкретні механізми вирішення зазначених у скарзі проблем.

"Ця скарга була підготовлена разом із провідними європейськими експертами та юристами. Пригадую, що коли я вперше розповідав їм про те, як і за рахунок чого "Газпром" зловживає своїм положенням на європейському ринку, вони по-іншому починали дивитися на ситуацію. Сподіваюся, зараз на ситуацію по-іншому подивиться і ЄК", - зазначив Ю.Вітренко.

Топ-менеджер НАК додав, що ЄК може посприяти готовності "Газпрому" продавати газ європейським компаніям на східному кордоні України, завдяки чому збережеться завантаження газотранспортної системи України. Це також має посприяти здешевленню імпортного газу для країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ