Економіка

"Укртранснафта" відновить транзит нафти в стандартному режимі 20 травня

АТ "Укртранснафта" (УТН) відновить транзит російської нафти до країн Європейського Союзу в стандартному режимі 20 травня, повідомила прес-служба УТН.

У компанії уточнили, що процес відновлення транзиту нафти до Європи здійснюється відповідно до узгодженого всіма операторами "Дружби" графіка.

Згідно із запланованими заходами, європейські нафтотранспортні компанії до 20 травня здійснюватимуть підготовчі заходи щодо відновлення транзиту, пов'язані з прийомом нафти з підвищеним вмістом хлорорганіки до власних резервуарних парків.

"У зв'язку з необхідністю європейської сторони додаткового часу на підготовчу роботу, "Укртранснафта" сьогодні, 17 травня, тимчасово призупинила транзит. Отже, згідно з графіком, забезпечення транзиту російської нафти через українську територію відбуватиметься в стандартному режимі з 20 травня", - запевнили в компанії.

Раніше цього дня концерн "Білнафтохім" заявив, що Білорусь призупинила транзит російської нафти в напрямку України через відсутність резервуарів для "брудної" нафти на українських теренах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ