Економіка

"Нафтогаз" планує збільшити обсяги виробництва скрапленого газу в 1,4-1,5 раза

НАК "Нафтогаз України" планує збільшити обсяги випуску його підприємствами скрапленого газу в 1,4-1,5 раза - з вироблюваних останніми роками близько 160-165 тис. тонн до 240 тис. тонн, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" голова нафтового дивізіону групи Микола Гавриленко.

Він також підтвердив оприлюднені раніше плани довести завантаження потужностей Шебелинського відділення з переробки газоконденсату та нафти (ВПГКН, раніше - ГПЗ) до 800 тис. тонн на рік.

"Передбачається збільшити завантаження Шебелинського заводу із 400-450 тис. тонн переробки на рік до 800 тис. тонн або навіть до 1 млн тонн залежно від процесів модернізації. Також ми маємо намір наростити обсяги виробництва скрапленого газу до 240 тис. тонн", - сказав він.

За його словами, "Нафтогаз" планує зайняти агресивнішу позицію на українському ринку трейдингу та ритейлу.

"Далі ми розглядатимемо питання розвитку роздробу скрапленого газу і нафтопродуктів. "Нафтогаз" в особі нафтового дивізіону має стати активним учасником ринку нафтопродуктів, здійснювати стабілізаційну функцію в частині наповнення ринку і цінових показників", - зазначив Гавриленко.

Як повідомлялося, на початку 2019 року "Нафтогаз" затвердив нову модель управління бізнесом, яка передбачає створення профільних дивізіонів за ключовими напрямами роботи групи. Нафтовий дивізіон НАК очолив голова "Укртранснафти" Микола Гавриленко. До складу нафтового дивізіону увійдуть: "Укртранснафта", "Укрспецтрансгаз", "Укравтогаз" і підрозділи "Укргазвидобування" (департамент реалізації та філія управління з переробки газу і газоконденсату).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ