Економіка

Тристоронні переговори щодо транзиту газу необхідно провести якомога швидше - Шефчович

Переговори щодо транзиту російського газу до Європи через територію України в тристоронньому форматі необхідно провести якомога швидше, Європейська комісія наразі веде обговорення для визначення місця проведення наступного раунду, заявив віце-президент ЄК Марош Шефчович під час брифінгу в понеділок.

"Необхідно зробити все можливе для того, щоб всі сторони зібралися якомога швидше. Я наразі веду консультації про те, де може відбутися наступна зустріч", - сказав він, додавши, що має намір домагатися участі в переговорах найвищих представників "Нафтогазу" і "Газпрому".

При цьому Шефчович наголосив, що сторони в результаті мають домовитися про укладення нового довгострокового контракту з транзиту російського газу.

Віце-президент ЄК додав, що низка проведених в Україні зустрічей вкотре підтвердили готовність і бажання держави відновити переговори.

"Саме з таким посилом я через кілька тижнів поїду до Москви і там передам його разом із посилом про те, що ЄК має намір якомога швидше відновити переговори", - сказав Шефчович.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ