Економіка

"Астарта" завершила 1 кв.-2019 з чистим збитком EUR4,4 млн

Агрохолдинг "Астарта" за підсумками першого кварталу 2019 року отримав чистий збиток EUR4,43 млн у порівнянні з чистим прибутком EUR3,7 млн у першому кварталі минулого року, пов'язуючи погіршення фінансових показників з несприятливою кон'юнктурою на ринку цукру і вирослими фінансовими витратами.

Згідно зі звітом компанії, оприлюдненим увечері в понеділок на Варшавській фондовій біржі, її виручка завдяки хорошим результатам з переробки сої та в рослинництві зросла на 27,8% до січня-березня-2018 - до EUR115,79 млн, а EBITDA - на 2%, до EUR13,61 млн.

Чистий борг "Астарти" в першому кварталі незначно скоротився - з EUR295,45 млн року до EUR292,99 млн, що однак суттєво більше, ніж роком раніше - EUR201,5 млн.

Переважно через низькі ціни на цукор та інші сировинні товари "Астарта" на кінець першого кварталу порушувала низку фінансових ковенант з банківських кредитів, в зв'язку з чим рекласифікувала позики на EUR121 млн у поточні, проте керівництво очікує, що кредитори не будуть вимагати дострокового їх погашення.

Згідно зі звітом, інвестиційна програма компанії на 2019 рік обмежена капітальними витратами на технічне обслуговування, завершенням програми інфраструктури елеваторів і придбанням вагонів-зерновозів.

"Керівництво ASTARTA зосереджене на підвищенні ефективності виробництва і збільшенні віддачі від своїх минулих інвестицій", - наголошується в документі.

"Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми з 27 тис. голів ВРХ. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ "Глобинський переробний завод").

"Астарта" в 2018 році після трьох років прибуткової роботи отримала чистий збиток EUR21,1 млн, скоротивши виручку на 18,8% - до EUR372,22 млн.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ