Економіка

Нацбанк відкликав ліцензію в банку "Фінансова ініціатива"

Нацбанк України 21 травня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Фінансова ініціатива", у зв'язку з чим Фонд гарантування вкладів фізосіб у середу розпочав процедуру його ліквідації терміном на два роки - до 21 травня 2021 року.

Як зазначено в повідомленні фонду, ліквідатором банку призначено Дмитра Кашута.

Вимоги кредиторів прийматимуться протягом 30 днів від дня опублікування в газеті "Голос України" оголошення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.

Як повідомлялося, Нацбанк зарахував банк "Фінансова ініціатива", що належав бізнесменові Олегу Бахматюку, до категорії неплатоспроможних іще 23 червня 2015 року. Однак перехід до його ліквідації затягнувся у зв'язку з тривалими судовими баталіями про законність такого рішення НБУ.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року за розміром активів (19,18 млрд грн) банк "Фінансова ініціатива" посідав 16-те місце серед 133 українських банків.

Станом на 1 квітня 2019 року його сумарні активи становили 22,03 млрд грн, тоді як чисті - 5,46 млрд грн. На цю дату в балансі в розділі зобов'язань значилися кошти клієнтів на суму 1,86 млрд грн, зокрема фізосіб - 1,38 млрд грн, а заборгованість перед Нацбанком становила 7,71 млрд грн.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ