Економіка

Ferrexpo підтверджує примусовий викуп акцій міноритаріїв за ціною майже в 3,5 рази вище номіналу

Ferrexpo AG (Швейцарія), якій належить 99,11% акцій ПАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, Горішні Плавні Полтавської обл.), найбільшого виробника залізорудних окатишів в Україні, примусово викупить у міноритаріїв акції в рамках процедури squeeze-out за ціною 34,24 грн кожна при їх номінальній вартості 9,96 грн.

Така інформація міститься в публічній безвідкличній вимозі, датованій 17 травня 2019 року.

Як повідомлялося, Ferrexpo AG (Швейцарія), заявила про намір використовувати право проведення squeeze-out (примусового викупу акцій) у міноритаріїв.

При цьому в оприлюдненому ПГЗК в системі НКЦПФР повідомленні від імені уповноваженої особи повідомлялося, що Ferrexpo AG має намір скористатися правами, передбаченими ст.65 закону "Про акціонерні товариства", щодо обов'язкового продажу акцій акціонерами ПАТ "ПГЗК" на вимогу особи, яка є власником домінуючого контрольного пакету акцій.

При цьому наголошується, що станом на дату повідомлення Ferrexpo AG є прямим власником домінуючого контрольного пакета акцій товариства, а саме володіє 189 млн 313,087 тис. од. іменних простих акцій ПрАТ, що становить 99,11% статутного капіталу.

У поданій до повідомлення структурі власності підприємства уточнюється, що Ferrexpo AG, кінцевим бенефіціаром якої є Костянтин Жеваго, станом на 1 квітня 2019 року належить безпосередньо 99,1167% -ва частка акцій ПрАТ "ПГЗК".

Раніше агентству "Інтерфакс-Україна" в Ferrexpo повідомляли, що компанія розглядає можливість проведення squeeze-out на ПрАТ "ПГЗК", ситуація аналізується.

"У Ferrexpo планують піти цим шляхом", - пояснили тоді в групі.

Британська Ferrexpo plc з активами в Україні володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 99,11% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК.

В Україні після оновлення законодавства низка компаній ініціювали процедуру примусового викупу акцій на підприємствах, в яких їхня частка перевищує 95%.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю є виробництво та експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі.

Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн кол. СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК.

Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США.

Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ