Економіка

Зеленський: Ми хочемо низьких тарифів - потрібно тягнутися до інновацій відновлюваної енергетики

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що для вирішення проблем і прориву в багатьох галузях Україні необхідні інновації та нові сучасні підходи.

"Насправді в нас дуже багато викликів. Я скажу кілька тез. Ми хочемо низьких тарифів - треба менше "бла-бла-бла" про це - потрібно тягнутися до інновацій відновлюваної енергетики. Ми хочемо екологічно чистий і доступний транспорт - нам потрібно зробити інфраструктуру для електромобілів і безпілотників", - сказав він, виступаючи на iForum-2019 четвер у Києві.

Зеленський зазначив, що нещодавно Велика Британія провела акцію "тиждень без вугілля", і це було унікальною подією вперше з 1882 року.

"Британці показують, що весь світ відмовляється від вугілля. Що робимо ми? У них "Роттердам мінус", у нас "Роттердам плюс". Це абсолютно два різні світогляди. Звісно, ми з вами не можемо все відразу змінити, але ми повинні змінюватися, інакше наша країна не має шансів", - переконаний він.

Зеленський зазначив, що слова про "гарне майбутнє для наших дітей" будуть просто порожніми фразами, доки у сфері освіти не застосовуватимуться інновації.

"Ви самі знаєте, що без інновацій немає конкуренції, без конкуренції немає робочих місць, виробництва, податків", - наголосив президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ