16:38 24.05.2019

"Нафтогаз" у червні знизить ціну на природний газ для промспоживачів

1 хв читати
"Нафтогаз" у червні знизить ціну на природний газ для промспоживачів

НАК "Нафтогаз України" в червні 2019 року знизить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 7,9% (на 496 грн) порівняно з ціною в травні - до 5,803 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Як повідомляється на сайті НАК, зазначена ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ обсягом понад 50 тис. куб. м на місяць за умови відсутності боргів перед енергохолдингом.

Для промислових підприємств, які здійснюють закупівлю без передоплати, ціна в червні становитиме 6,423 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ), що на 7,6% (на 525 грн) нижче, ніж у травні.

Як повідомлялося, в Україні з 1 жовтня 2015 року скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу "Нафтогаз" поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА