16:51 13.06.2019

Huawei відклав презентацію нового ноутбука через заборону на купівлю компонентів у США

1 хв читати
Huawei відклав презентацію нового ноутбука через заборону на купівлю компонентів у США

Китайський виробник електроніки і телекомунікаційного устаткування Huawei Technologies Co. відклав презентацію нової моделі ноутбуків через обмеження на купівлю компонентів у США.

Голова бізнесу Huawei з випуску споживчих товарів Річард Ю повідомив в інтерв'ю телеканалу CNBC, що компанії доведеться зовсім відмовитися від випуску ноутбука, якщо американські санкції діятимуть протягом тривалого часу.

Наразі Huawei виробляє три моделі ноутбуків, першу було представлено в 2016 році. У них використовується операційна система від Microsoft і мікрочіпи Intel.

Як повідомлялося, Вашингтон обвинувачує Huawei у веденні розвідувальної діяльності в інтересах китайського уряду. На тлі провалу торговельних переговорів минулого місяця президент Дональд Трамп включив Huawei до торговельного "чорного списку", заборонивши продаж їй технологій і комплектувальних без ліцензії Мінторгу США. У відповідь Китай склав свій "список ненадійних юридичних осіб" з іноземних компаній, які припинили постачання до Китаю або ж вчинили інші дії, що завдають шкоди інтересам китайських виробників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА