16:46 18.06.2019

"Нафтогаз" виплатив $500 млн отриманого під гарантії Світового банку кредиту

1 хв читати
"Нафтогаз" виплатив $500 млн отриманого під гарантії Світового банку кредиту

НАК "Нафтогаз України" завершила виплати за кредитними угодами на $500 млн, отриманих під гарантії Світового банку та державні гарантії, повідомила прес-служба компанії.

Як уточнили в "Нафтогазі", в рамках зазначених кредитних угод, підписаних 30 грудня 2016 року, компанії протягом двох років вдалося закупити близько 5 млрд куб. м природного газу з європейського напрямку.

"Загалом з 2014 року "Нафтогаз" своєчасно та в повному обсязі здійснив погашення кредитної заборгованості, гарантованої державою, на суму вже близько $3,2 млрд. Кредитний портфель "Нафтогазу" скоротився в 6,6 разу з 2014 року і є рекордно низьким", - цитує прес-служба слова глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

У компанії відзначили важливу роль подальшої співпраці з кредиторами й нагадали, що цього року НАК планує закачати до підземних сховищ газу на 3 млрд куб. м газу (20 млрд куб. м) більше, ніж попереднього року.

Як повідомлялося, 30 грудня 2016 року НАК підписала кредитну угоду з Citi та Deutsche банком на отримання деномінованої в євро відновлюваної кредитної лінії для закупівлі газу в сумі, еквівалентній $500 млн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА