Економіка

ЄС виділив EUR29,5 млн на експертну підтримку податкової та митної реформи в рамках EU4PFM

Європейський Союз виділив EUR29,5 млн на фінансування третьої і четвертої складової програми підтримки управління державними фінансами EU4PFM, які буде спрямовано на експертний супровід податкової та митної реформ в Україні.

Як повідомив керівник програми EU4PFM Егон Веерме на прес-конференції в Києві, програма передбачає роботу ключових експертів із залученням також інших українських та європейських фахівців.

При цьому EUR17 млн із загальної суми - це IT-фонд, зазначив він.

Литва профінансувала проект на EUR0,5 млн.

"Більшість експертів перебуватиме в Києві, проте частина з них - у Вільнюсі", - пояснив Веерме.

"Це тривала програма, розрахована на чотири роки. Зараз гарний час, щоб її починати. Ми розпочали фактично сім-вісім місяців тому: обговорювали, що потрібно робити, відбирали експертів. Це якісний продукт, на який ми покладаємо великі й небезпідставні сподівання", - пояснив голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.

За його словами, в рамках реалізації цих складових програми в Україні буде створено постійний офіс.

"Програма містить компоненти, які обумовлюють її успіх, - це постійний офіс. Є постійні експерти, з якими підписані тривалі контракти - на чотири роки", - зазначив він.

На першому етапі буде реалізовано кілька проектів - насамперед оптимізація бізнес-процесів з адміністрування податків, зокрема податку на додану вартість і податку на прибуток, додав Верланов.

Програма EU4PFM впроваджується в рамках Європейського інструменту сусідства обсягом EUR55 млн. Завершення компонентів програми очікується в 2022 році.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ