Економіка

Рентабельність капіталу українських банків у 2019 р. значно перевищить 20% -

Рентабельність капіталу банків у 2019 році значно перевищить 20%, які є умовною нормою для банківських секторів країн, що розвиваються, повідомив директор департаменту фінансової стабільності Віталій Ваврищук на презентації звіту про фінстабільність у вівторок.

"За п'ять місяців прибуток уже більший, ніж за весь 2018 рік (за п'ять місяців 2019 року чистий прибуток банків - 23,4 млрд грн - ІФ). Ми переконані, що рентабельність капіталу в 2019 році істотно перевищить 20%, які є умовною нормою для банківських секторів країн, що розвиваються. Жодних ризиків для зниження прибутковості в наступних кварталах ми на сьогодні не бачимо", - сказав він.

За словами Ваврищука, банки мають використовувати високі прибутки на формування запасу капіталу. Найближчими роками вимоги до капіталу значно підвищуватимуться: потрібно буде формувати буфери консервації та системної важливості (для системно важливих банків), а також покривати капіталом операційний і ринковий ризики (наразі тільки кредитний ризик), - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ