11:18 19.06.2019

Верховний Суд скасував рішення двох попередніх інстанцій щодо тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій - КМДА

2 хв читати
Верховний Суд скасував рішення двох попередніх інстанцій щодо тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій - КМДА

Верховний Суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва від 6 липня 2018 року і постанову Шостого апеляційного адмінсуду від 20 грудня 2018 року у справі №826/8441/17 за позовом Всеукраїнської громадської організації "Спілка власників житла України" до Київської міської держадміністрації про скасування відповідного розпорядження, яким затверджено тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій.

"Справу направили на новий розгляд до суду першої інстанції. Постанова Верховного Суду набула чинності 12 червня й оскарженню не підлягає", - повідомляють у прес-службі КМДА в середу.

При цьому в міській адміністрації надали офіційну інформацію для споживачів щодо встановлення цін на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій.

"Відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги", ключові рішення щодо управління будинком, зокрема щодо вартості послуг, вибору управляючої компанії, ухвалюються шляхом проведення будинкових зборів та голосування співвласників. Київська міська державна адміністрація готова забезпечити надання консультацій мешканцям із приводу порядку реалізації їхніх прав та надати у межах повноважень підтримку цього процесу за відповідним запитом", - йдеться в повідомленні.

У КМДА наголосили, що згідно з цим законом, поняття "тариф" не застосовується з червня минулого року. Органи місцевого самоврядування втратили повноваження встановлювати тариф.

"На сьогодні діє договірна економічно обґрунтована вартість між керуючими компаніями і жителями, на підставі якої здійснюється обслуговування будинків. Ціна базується на фактичних витратах підприємства", - йдеться в інформації.

У міськадміністрації зазначили, що вартість послуг комунальних керуючих компаній відображає рівень витрат для стабільної роботи і включає заробітну плату персоналу, витрати на електроенергію, протиаварійні роботи тощо.

"Також нагадуємо, здійснення будь-якого перерахунку за послугу відбувається в установленому законом порядку внаслідок ненадання або надання не в повній мірі певної послуги", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА