Економіка

Fitch присвоїв рейтинг B- (EXP) очікуваному випуску облігацій "Укрзалізниці"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оприлюднило очікуваний пріоритетний незабезпечений рейтинг "B- (EXP)" планованих облігацій Rail Capital Markets Plc для АТ "Укрзалізниця", що є участю в кредиті з орієнтовним терміном погашення в 2022-2024 рр.

"Новий випуск облігацій, що є участю в кредиті, заплановано на кінець червня - початок липня 2019 року, коли Fitch очікує присвоєння фінального рейтингу облігаціям", - наголошується в повідомлені.

Як зазначає Fitch, облігації буде випущено виключно з метою фінансування кредиту від Rail Capital Markets Plc для "Укрзалізниці". Всі надходження від кредиту компанія використає під час звичайної діяльності. Виплати з облігацій пов'язані виключно з кредитоспроможністю і фінансовим становищем "Укрзалізниці".

"Рейтинг Rail Capital Markets Plc перебуває на одному рівні з довгостроковим РДЕ "Укрзалізниця", відображаючи думки Fitch про те, що борг являє собою прямі безумовні пріоритетні незабезпечені зобов'язання "Укрзалізниці" і є рівним із черговості виконання з усіма іншими наявними і майбутніми незабезпеченими і несубординованими зобов'язаннями", - йдеться в повідомленні агентства.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" 26 червня розпочне зустрічі з інвесторами, за підсумками яких може розмістити євробонди в доларах терміном обігу три-п'ять років, повідомило агентству "Інтерфакс" джерело в банківських колах.

Раніше "Укрзалізниця" в звіті за 2018 рік писала, що вважає пріоритетним варіантом рефінансування наявного суспільного боргу випуск євробондів у другому-третьому кварталі 2019 року.

У травні 2013 року держкомпанія розмістила дебютний випуск єврооблігацій на $500 млн із терміном обігу п'ять років через спеціально створену компанію Shortline.

У 2014 році євробонди "Укрзалізниці" було включено до периметру реструктуризації зовнішнього суверенного та гарантованого державою боргу, ініційованої Мінфіном після затвердження МВФ нової програми EFF для України.

У березні 2016 року "Укрзалізниця" реструктуризувала єврооблігації, пролонгувавши термін погашення до 15 вересня 2021 року та підвищивши процентну ставку з 9,5% до 9,875% річних. Також було змінено графік погашення основної суми позики: 60% має бути оплачено в 2019 році, 20% - у 2020 році і 20% - у 2021 році.

У березні 2019 року компанія погасила першу частину єврооблігацій на $150 млн і виплатила купонний дохід за ними, отримавши кошти на ці цілі в Ощадбанку і Держагентстві інфраструктурних проектів України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ