Економіка

"Укрзалізниця" планує залучити сотні мільйонів гривень від здавання майна в оренду - Кравцов

АТ "Укрзалізниця" починає здавати майно в оренду після трирічної перерви, повідомив голова правління компанії Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні моє особливе "нарешті" - "Укрзалізниця" починає здавати майно в оренду. Понад три роки не було жодної такої операції. І це при тому, що компанія - один із найбільших власників рухомого і нерухомого майна в Україні", - написав він.

За словами Кравцова, тепер кожен охочих може зайти на майданчик державних електронних торгів ProZorro й обрати з переліку, запропонованого компанією, необхідне йому майно.

"Укрзалізниця" планує здавати в оренду широкий спектр майна - від місць під антени та банкомати до приміщень на вокзалах для, наприклад, кафе.

"Що з того нам? Тепер жодних "а можна якось вирішити це питання з орендою на вокзалі?". Тільки цивілізована і прозора оренда. Ну і, звичайно, гроші в компанію (плануємо сотні мільйонів гривень, але точно зможу сказати вже з практики)", - наголосив Кравцов.

Він також зазначив, що оренда майна "Укрзалізниці" - хороша можливість для малого і середнього бізнесу.

Наразі на порталі держзакупівель ProZorro.Продажі виставлено 33 лоти від "Укрзалізниці". Зокрема, здаються гаражі, частини цехів, поверхи адміністративних будівель, склади, частини приміщень магазинів і кафе.

Так, стартова ціна оренди гаража (30,3 кв. м) становить 1,6 тис. грн, стартова ціна цеху (3242 кв. м) - 173 тис. грн (обидва – м. Кам'янське Дніпропетровської обл.).

Проведення аукціонів заплановано на 3 і 8 липня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ