14:29 25.06.2019

На Київському бронетанковому заводі спростовують звинувачення в махінаціях на 9 млн грн при закупівлі запчастин для ремонту БТР-3

3 хв читати
На Київському бронетанковому заводі спростовують звинувачення в махінаціях на 9 млн грн при закупівлі запчастин для ремонту БТР-3

У ДП "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ) спростовують озвучені ЗМІ звинувачення в махінаціях при закупівлі запчастин для ремонтних робіт БТР-3 у рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) на суму 9,14 млн грн.

"Повідомлення програми "Наші гроші" про те, що посадовці ДП "Київський бронетанковий завод" поставили під виглядом нових запчастин і комплектуючих старі, не відповідає дійсності й поширює неправдиву інформацію. Так само брехнею є інформація про те, що ці запчастини не відповідали технічним вимогам і були поставлені за завищеними цінами", - йдеться в офіційній заяві КБТЗ у вівторок.

У КБТЗ уточнили, що постачальник запчастин ТОВ "Торговий дім "Партсет" у серпні 2018 року визнали переможцем тендера на постачання запчастин до танків Т-72. За підсумками тендера КБТЗ уклав із компанією договір на постачання запчастин на загальну суму 3,82 млн грн. Крім того, згідно з укладеним у жовтні 2018 року договором зберігання, КБТЗ прийняв від компанії запчастини до БТР-3 на загальну суму 5,32 млн грн, які в грудні були задіяні в роботах із відновлення БТР-3, пояснюється в заяві.

"Заводська прийомка підтвердила, що всі придбані запасні частини та комплектуючі мають другу категорію і є фактично новими, тобто невживаними, але складського зберігання. Частину комплектуючих вже встановлено на бойову техніку ЗСУ у рамках ремонтних робіт", - уточнюють в КБТЗ, наголошуючи: відремонтована бронетехніка вже пройшла відповідні випробування, і її прийняла в експлуатацію армії військова прийомка Міноборони.

За даними КБТЗ, частину комплектуючих КБТЗ придбав як складський запас, і вони зберігаються на складах підприємства. Наразі КБТЗ має гарантійні зобов'язання з ремонту та відновлення в рамках ДОЗ 44 од. БТР-3ДА і потребує ремонтного фонду, зазначається в заяві.

Як зазначено в заяві, всі запчастини та комплектуючі КБТЗ придбав за власні обігові кошти без залучення бюджетних коштів, і спочатку вони не планувалися для встановлення на нову бронетехніку. "Тому згадані звинувачення видаються абсурдними", - пояснюють у КБТЗ.

Наразі придбані комплектуючі розміщуються на складі КБТЗ. Завод готовий надати можливість перевірити якість закуплених запчастин, зокрема авторам публікації, резюмують у КБТЗ.

Раніше ресурс "Наші гроші" з посиланням на дані Печерського райсуду Києва повідомив про розслідування, що веде ДБР з квітня 2019 року, за підозрою посадових осіб КБТЗ у привласненні державних коштів розміром 9,14 млн грн у рамках угоди з ТОВ "Торговий дім "Партсет" на закупівлю деталей для ремонту БТР-3ДА в рамках ДОЗ.

За версією слідства, фірма-постачальник поставила КБТЗ під виглядом нових запчастин і комплектуючих відновлені раніше на території заводу 35 колісних редукторів і 12 мостів до бронетранспортерів. У ДБР також стверджують, що закуплені комплектуючі вже використовувалися раніше, не відповідають технічним вимогам і були поставлені КБТЗ за завищеними цінами, повідомило видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА