12:45 27.06.2019

Комітет Палати представників США підтримав законопроект про санкції на постачання обладнання для російських трубопровідних проектів

2 хв читати
Комітет Палати представників США підтримав законопроект про санкції на постачання обладнання для російських трубопровідних проектів

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США одноголосно підтримав законопроект про санкції на постачання технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів, повідомив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Щойно Комітет у закордонних справах Палати представників парламенту США одноголосно підтримав законопроект про санкції на постачання технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів. Дякую автору законопроекту Адаму Кінзінгеру (Adam Kinzinger), голові комітету Еліоту Енгелю (Eliot Engel), члену комітету Майклу Макколу (Michael McCaul) і всім конгресменам, які підтримали це вкрай важливе для міжнародної енергетичної безпеки рішення", - написав Коболєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, рішення комітету - це важливий крок на шляху до застосування санкцій.

"З огляду на одностайну підтримку ініціативи очікуємо, що в липні законопроект схвалить Палата представників. Враховуючи, що за ухвалення документа виступають представники і Республіканської, і Демократичної партій, він має шанс бути проголосованим у Сенаті й підписаним президентом США уже в серпні", - прогнозує глава "Нафтогазу України".

Коболєв нагадав, цей законопроект "із хірургічною точністю спрямований проти політичних газопровідних проектів Кремля" і не зачіпає інших інтересів.

"Лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити будівництво Nord Stream-2 і реалізацію інших проектів, які завдають величезної шкоди міжнародній енергетичній безпеці", - наголосив Коболєв.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначає, що законопроект "Про захист енергетичної безпеки Європи", схвалений комітетом нижньої палати Конгресу, передбачає впровадження американських санкцій проти російських експортних енергетичних трубопроводів, зокрема "Північного потоку-2" і "Турецького потоку".

"Зазначається, що російський уряд використовує енергетичні ресурси як інструмент політичного тиску", - зазначено в повідомленні МЗС.

Також законопроект містить положення про механізм гарантування обсягів транзиту природного газу територією України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА