Економіка

"Азовсталь" після НП на міксері працює в штатному режимі

На металургійному комбінаті "Азовсталь" (Маріуполь, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", після виконання 12 липня технологічної операції металургійного циклу стався прогар міксера №1 в конвертерному цеху підприємства.

"Рідкий чавун, який знаходився в міксері, розлився на технологічну площадку. На місце негайно прибули пожежні розрахунки і співробітники підприємства, яким вдалося швидко ліквідувати наслідки інциденту. Жертв і постраждалих немає, цех продовжує свою роботу в штатному режимі", - повідомляється в прес- релізі компанії в понеділок.

При цьому наголошується, що прогар міксера не вплине на навколишнє середовище і виробничі процеси комбінату. Наразі використовується резервний спосіб доставки чавуну з доменного в конвертерний цех і міксер №2.

На підприємстві створена комісія, яка встановить причини події, підрахує збитки і розробить план підтримки виробничих потужностей.

Раніше група "Метінвест" заявила про модернізацію доменного виробництва на "Азовсталі" для зниження споживання газу та викидів в атмосферу, з цією метою на комбінаті зупиняють дві доменні печі: ДП №5 виводиться з експлуатації, а ДП №6 капітально відремонтують. При цьому зазначалося, що навантаження з випуску чавуну ляже на модернізовану ДП №3, яку запустять найближчим часом.

Доменне виробництво оновлюють у рамках Технологічної стратегії - 2030 яка включає в себе реалізацію низки екологічних заходів. Так, капремонт ДП-6 дозволить підвищити її ефективність, знизити собівартість виробництва і скоротити викиди пилу на 55%. Після будівництва на ДП №6 установки вдування пиловугільного палива (ПВП) всі домни на "Азовсталі" будуть обладнані цією технологією.

Навантаження з виробництва чавуну на "Азовсталі" перенесуть на доменну піч №3, модернізація якої завершується. Ремонт дозволить підвищити потужність домни вдвічі - до 1,3-1,6 млн тонн на рік і знизити собівартість виробництва, скоротивши витрати коксу. Будівництво ПВП на доменній печі дасть можливість знизити споживання природного газу. Після реконструкції системи аспірації і переходу на замкнутий контур охолодження печі викиди пилу зменшаться на 64%.

Інвестиції в модернізацію склали більше $ 145 млн. Нове обладнання дозволить ДП №3 стати однією з найбільш екологічно чистих в Україні.

"Метінвест" є міжнародною вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюжку створення вартості - від видобутку залізорудної сировини до виробництва готової металопродукції. До структури групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

У першому кварталі 2019 року група отримала $ 2,9 млрд виручки, рентабельність з EBITDA склала 15%.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно ним керують.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ