16:22 18.07.2019

Нацбанк допускає випуск Україною євробондів на $1 млрд

2 хв читати
Нацбанк допускає випуск Україною євробондів на $1 млрд

Оновлений макропрогноз Національного банку України (НБУ) передбачає отримання $2 млрд від Міжнародного валютного фонду (МВФ) за новою програмою розширеного фінансування, а також випуск євробондів на $1 млрд, повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб на прес-конференції в Києві в четвер.

"Ми очікуємо, що в четвертому кварталі, найімовірніше, розпочнеться нова програма з МВФ, і Україна прийме $2 млрд. І також по $2 млрд (ми очікуємо) в наступні роки в рамках нової програми структурного фінансування", - сказав він.

Сологуб наголосив, що така оцінка є експертним коментарем. За його словами, якщо кошти надійдуть трохи раніше або трохи пізніше, то це не матиме суттєвого впливу на інші макроекономічні параметри, крім міжнародних резервів.

Заступник голови НБУ також оцінив, виходячи з прикладу інших країн і розміру квоти України в МВФ, що розмір нової програми може бути в діапазоні $5-10 млрд на термін від 36 до 48 місяців.

"У нас немає ніякого інсайду, це наша експертна оцінка", - ще раз наголосив він.

Сологуб також повідомив, що Нацбанк у свій прогноз як таку саму експертну оцінку заклав іще один вихід України на зовнішні ринки запозичень з єврооблігаціями на суму близько $1 млрд.

"У нашому прогнозі ми в принципі закладаємо, що восени Мінфін вийде на ринок євробондів і розмістить $1 млрд. Але це наше експертне очікування, і воно не пов'язане з тим, що "потрібно дожити до кінця року". Ні, це стандартне вибудовування профілю погашення цінних паперів. Абсолютно стандартна ситуація", - пояснив Сологуб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА