17:38 18.07.2019

НБУ заперечує загрозу від нинішніх інвестицій нерезидентів в ОВДП

1 хв читати
НБУ заперечує загрозу від нинішніх інвестицій нерезидентів в ОВДП

Структура вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої держпозики України (ОВДП) за термінами погашення є досить рівномірною та стабільною, що мінімізує ризики таких вкладень, заявив заступник глави Нацбанку Дмитро Сологуб на брифінгу в Києві в четвер.

"Якщо подивитися на структуру за термінами погашення цих цінних паперів, то лише чверть припадає на цей рік. На наступний приблизно третина. І майже половина - це папери з погашенням у 2021 році і далі", - сказав він.

Сологуб оцінив загальний обсяг вкладень нерезидентів в ОВДП на сьогодні в 73-74 млрд грн порівняно з 6,4 млрд грн на початок року.

Заступник глави Нацбанку зазначив, що регулятор усвідомлює ризики різкого припливу або відпливу іноземного капіталу, зокрема для валютного ринку, навівши приклади Аргентини та Туреччини. Водночас він наголосив, що в Аргентині проблема відпливу була пов'язана з короткостроковістю боргу, а в Туреччині - з політичним тиском на центральний банк.

"Ми вважаємо, що, враховуючи стабільну макроекономічну ситуацію, досить рівномірну структуру цього боргу за термінами погашення, це наразі не створює значних ризиків", - заявив Сологуб.

Він зазначив, що Мінфін провадить розумну політику на ринку державних запозичень, і Нацбанк не вбачає проблем з обслуговуванням державного боргу до кінця поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА