12:53 19.07.2019

Мінінфраструктури оголосило конкурс із реконструкції старого й будівництва нового вантажного термінала в аеропорту "Бориспіль"

2 хв читати
Мінінфраструктури оголосило конкурс із реконструкції старого й будівництва нового вантажного термінала в аеропорту "Бориспіль"

Міністерство інфраструктури України оголосило конкурс із вибору компанії для державно-приватного партнерства (ДПП) щодо реалізації проекту "Реконструкція існуючого та створення нового вантажного термінала в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ).

Відповідне оголошення опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" у п'ятницю.

Згідно з оприлюдненими міністерством даними, метою ДПП є модернізація та часткова реконструкція поряд із технологічним переобладнанням складської інфраструктури наявного вантажного термінала аеропорту, а також будівництво нового сучасного вантажного термінала.

На умовах ДПП також передбачається забезпечення обслуговування пошти й вантажів (оформлення перевізної документації, обробка багажу та вантажів, їх навантаження/розвантаження з повітряного судна за умови дотримання вимог авіаційної безпеки з використанням наявного і створеного в рамках ДПП вантажних терміналів.

Термін здійснення державно-приватного партнерства - не більше ніж 25 років.

Термін подання заявки на участь у конкурсі - 31 календарний день після публікації оголошення. Термін проведення конкурсу - 45 календарних днів від дати завершення подання заявок на участь в конкурсі.

Як повідомлялося, аеропорт "Бориспіль" планує в 2019 році розпочати роботи з реконструкції наявного вантажного термінала, а також узгодити техніко-економічне обґрунтування будівництва нового термінала в другій льотній зоні.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін, вантажообіг аеропорту суттєво збільшився, і наявний термінал, розрахований на роботу з 40 тоннами, обробляє від 70 тонн до 100 тонн вантажу на день.

У планах аеропорту - в 2019 році вирішити всі питання з проектування нового термінала, у 2020 році розпочати будівельні роботи, й лише наприкінці 2022 року термінал, внесений до проекту реконструкції другої льотної зони, може бути запущений.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні з загальною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну завдовжки 4 тис. м, завширшки 60 м, другу - завдовжки 3,500 тис. м, завширшки 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали та поштово-вантажний комплекс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА