10:47 23.07.2019

Суд в Україні дозволив Ощадбанку стягнути з РФ понад $1,1 млрд збитків через анексію Криму за рішенням міжнародного арбітражу

2 хв читати
Суд в Україні дозволив Ощадбанку стягнути з РФ понад $1,1 млрд збитків через анексію Криму за рішенням міжнародного арбітражу

Київський апеляційний суд визнав і надав дозвіл на виконання рішення Арбітражного трибуналу в Парижі від 26 листопада 2018 року про компенсацію понад $1,1 млрд збитків Ощадбанку (Київ), завданих унаслідок анексії Росією Криму.

Суд рішенням від 17 липня цього року ухвалив видати виконавчі листи на стягнення з РФ в особі Міністерства юстиції на користь Ощадбанку $1 млрд 111,3 млн відшкодування збитків плюс відсотки з 31 березня 2014 року за ставкою піврічного LIBOR+2% та інші витрати $3,87 млн.

У рішенні зазначається, що суд відкрив провадження у справі 2 травня і сповістив посольство РФ 13 травня та Мін'юст РФ 27 травня, що підтверджується інформацією в мережі інтернет на сайті "Укрпошти", однак боржник у місячний термін заперечення до суду не подав.

Згідно з рішенням, воно може бути оскаржене у Верховному Суді і в такому разі набуде чинності після розгляду такої апеляції.

Як повідомлялося, за підсумками рішення міжнародного арбітражу в листопаді минулого року Ощадбанк заявив про суму відшкодування $1,3 млрд і нарахування $ 97 тис. відсотків кожного наступного дня.

Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй щодо права міжнародної торгівлі 1976 року, а також відповідно до угоди між Кабінетом Міністрів України й урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій

Москва не визнала позитивне рішення міжнародного арбітражу за позовом Ощадбанку через нібито відсутність у арбітражу юрисдикції на розгляд такого позову. Мін'юст Росії заявив, що вживатиме всіх необхідних заходів для забезпечення представлення та захисту інтересів РФ у зв'язку з його ухваленням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА