09:14 04.08.2019

Більше 10 танкерів Ірану поставляють нафту Китаю та іншим країнам в обхід санкцій США

2 хв читати
Більше 10 танкерів Ірану поставляють нафту Китаю та іншим країнам в обхід санкцій США

Імовірно 12 іранських танкерів продовжують експортувати нафтову продукцію Китаю і, ймовірно, низці інших країн в обхід американських санкцій, пише The New York Times з посиланням на власне розслідування.

Починаючи з 2 травня, коли почали діяти односторонні обмежувальні заходи Вашингтона, що забороняють іноземним державам вести бізнес з Іраном, зокрема, купувати у нього нафту, і дотепер газета відстежила пересування 70 іранських танкерів.

За її інформацією, мінімум 12 іранських танкерів доставляли нафту іноземним державам, при цьому шість із них заходили в порти Китаю, а решта проходили Суецький канал і могли постачати нафту Туреччині або Сирії, вважають опитані виданням аналітики.

У 2015 році "шістка" міжнародних посередників (п'ять постійних членів РБ ООН і Німеччина) і Іран ухвалили СВПД за іранською ядерною програмою. План передбачав скасування міжнародних і односторонніх санкцій щодо Ірану в обмін на його згоду ввести певні обмеження на ядерну програму.

Однак президент США Дональд Трамп розкритикував угоду і вийшов з неї. 5 листопада 2018 року знову набули чинності американські санкції проти Ірану, що існували до підписання Спільного всеосяжного плану дій.

У квітні адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про рішення не продовжувати виключення з нафтових санкцій проти Ірану щодо низки країн - Китаю, Індії, Японії, Південної Кореї, Туреччини тощо.

Ця відстрочка була надана імпортерам, щоб дозволити їм знайти альтернативні джерела покупки нафти. Термін її дії закінчився якраз 2 травня.

Це рішення було націлене на те, щоб звести до нуля експортні поставки нафтової продукції з Ірану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА