15:59 15.08.2019

Ukraine Power Bridge Company визначено переможцем конкурсу з енергомосту "Україна-ЄС"

2 хв читати
Ukraine Power Bridge Company визначено переможцем конкурсу з енергомосту "Україна-ЄС"

Ukraine Power Bridge Company Limited (UPBCL, консорціум у складі компаній Westinghouse Electric Sweden AB, Polenergia International S.àr.l. і EDF Trading Limited) визначено переможцем конкурсу з відбору приватного партнера для реалізації проекту "Енергетичний міст "Україна- ЄС", свідчить інформація в протоколі засідання комісії з проведення конкурсу.

"Визначити переможцем конкурсу з визначення приватного партнера для здійснення державно-приватного партнерства щодо проекту "Енергетичний міст "Україна - Європейський Союз" компанію "Юкрейн пауер брідж компані лімітед", - зазначено в документі, датованому 9 серпня цього року. Цей протокол разом із наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості №340 (також від 9 серпня) про його затвердження за підписом міністра Ігоря Насалика оприлюднено на сайті відомства.

За рішення визначити UPBCL переможцем проголосували 11 осіб, утримався один, тих, що проголосували проти, не було. В обґрунтуванні до рішення зазначено, що подана консорціумом пропозиція відповідає вимогам конкурсної документації та набирає 182,9 балів.

Згідно з інформацією в тексті протоколу, запропонований консорціумом очікуваний термін виконання робіт за програмою розвитку міждержавних електромереж (ПРММ) і суміжної інфраструктури, яка дасть змогу видавати потужність енергоблоку №2 Хмельницької АЕС до країн ЄС, становить 13 кварталів із моменту початку виконання робіт.

Запропонований попередній показник приросту виробництва е/е за результатами програм підвищення ефективності (ППЕ) АЕС і нарощування потужності (ПНП) становить 3,2 ТВт-год. Очікуваний термін виконання програм - 28 кварталів із моменту початку виконання зобов'язань.

Очікуваний обсяг інвестицій у ПРММ становить EUR47,7 млн, в ППЕ - EUR108,6 млн, ПНП - EUR87,2 млн.

Міненерго наказом, яким затвердило позначений протокол засідання комісії, визначило дату старту переговорів із переможцем - 2 вересня 2019 року, а також уповноваженого на їх проведення - директора департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Олега Корікова.

Як повідомлялося, енергоміст "Україна-ЄС" передбачає організацію видачі потужності з блока №2 Хмельницької АЕС в енергосистему ЄС шляхом включення його до складу Бурштинського енергоострова разом із 750/330 кВ ПС "Західноукраїнська" та 750 кВ ЛЕП ХАЕС-Жешув (Польща). Отримувані від експорту електроенергії з цього блоку кошти планується використати для фінансування будівництва блоків №3-4 на Хмельницькій АЕС.

У червні 2019 року Міненерговугілля повідомило, що UPBCL стала єдиним претендентом у конкурсі з визначення приватного партнера для реалізації проекту енергетичного мосту.

Консорціум Ukraine Power Bridge Company Limited зареєстровано в Ірландії в лютому 2019 року (з поштовою адресою: Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 24, БЦ "Ренесанс").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА