20:57 19.08.2019

Суд закрив справу про банкрутство "Центренерго"

2 хв читати
Суд закрив справу про банкрутство "Центренерго"

Господарський суд м. Києва у понеділок ухвалив рішення припинити провадження у справі про банкрутство ПАТ "Центренерго", задовольнивши клопотання Фонду державного майна (ФДМ).

"Відповідно, справу про банкрутство - закрито", - написав на своїй сторінці у Facebook голова ФДМ Віталій Трубаров.

Він висловив сподівання, що незабаром також буде знято забезпечення за позовом ТОВ "Укрдонінвест" Віталія Кропачова, яким ФДМ заборонено здійснювати будь-які дії щодо приватизації "Центренерго".

"Центренерго" підлягає приватизації і фонд робить все для його успішного продажу", - зазначив Трубаров.

Водночас рішення може бути оскаржено в апеляції.

Як повідомлялося, провадження у справі про визнання "Центренерго" банкрутом було порушено ще в 2004 році. У судових матеріалах 2015 року загальна сума вимог "Ровенькиантрацит" оцінювалася в 42,88 млн грн. За даними комітету кредиторів генкомпанії, на травень 2019 року частка вугільної компанії становила 31% конкурсних вимог у рамках процедури банкрутства.

ФДМ у жовтні 2018 року оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" за стартовою ціною 5 млрд 984,992 млн грн. Продаж було призначено на 13 грудня 2018 року. Конкурс мав відбутися за наявності мінімум двох учасників, один з яких - іноземний.

Після оголошення конкурсу спочатку про намір взяти участь у ньому заявили шість компаній, з яких документи з фінансовою гарантією, згідно з наявними в агентства даними, подали ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), бенефіціаром якого є бізнесмен Віталій Кропачов, і білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", що належить найбільшому приватному білоруському нафтотрейдеру "Інтерсервіс". Обидва зазначених претендента не були допущені до участі й конкурс було визнано таким, що не відбувся.

У червні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва наклав у забезпечення позову ТОВ "Укрдонінвест" заборону здійснювати будь-які дії щодо приватизації "Центренерго".

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільних і 5 - газомазутних) на Вуглегірській, Зміївській і Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА