20:53 21.08.2019

Споживнастрої українців покращилися до рівня літа 2013 року - дослідження

2 хв читати
Споживнастрої українців покращилися до рівня літа 2013 року - дослідження

Індекс споживчих настроїв (ІСН) в Україні в липні 2019 року в порівнянні з червнем виріс на 5,5 пункту - до 88 за 200-бальною шкалою, що є найвищим показником з серпня 2013 року, свідчить дослідження Info Sapiens, оприлюднене на сайті компанії.

"ІСН сягнув нового піку. Найвищий приріст у липні в порівнянні з червнем показали індекси поточного особистого доходу, а також очікування зростання економіки в найближчий рік і наступні 5 років ... Довіра до нової влади сприяє зростанню позитивних очікувань щодо розвитку економіки в цілому", - зазначили аналітики Info Sapiens.

На їхню думку, поліпшення оцінки власних доходів пов'язане з прискоренням зростання реальної заробітної плати в червні 2019 в порівнянні з травнем на тлі стабільного курсу і цін.

Індекс поточного становища (ІПС) виріс на 5,8 пункту - до 76,9, зокрема індекс поточного особистого матеріального становища - на 8,1 пункту, до 70,5.

Індекс економічних очікувань (ІЕО) у липні додав 5,4 пункту і склав 95,4, зокрема індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчого року виріс на 8,3 пункту - до 99,6, а протягом найближчих 5 років - на 7,7 пункту, до 99,6.

Липневий показник індексу очікуваної динаміки безробіття склав 114,4 пункту, що вище показника минулого місяця на 5,0 пунктів. Водночас індекс інфляційних очікувань дещо зменшився - на 0,7 пункту, до 177,1. Трохи покращився і індекс девальваційних очікувань у найближчі три місяці - він знизився на 1,1 пункту, до 129,5.

З червня 2000 року GfK Ukraine проводила дослідження домашніх господарств для визначення споживчих настроїв в Україні, з 2019 року його проводить Info Sapiens за сприяння Dragon Capital. Опитується 1 тис. респондентів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА