Економіка

Прокуратура та СБУ повернули ФГВФО нерухомість ВТБ Банку на 100 млн грн

 Київська місцева прокуратура №7 спільно зі Службою безпеки України (СБУ) викрили схему незаконного заволодіння об'єктами нерухомості неплатоспроможного ВТБ Банку на суму майже 100 млн грн, які перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), повідомила прес-служба прокуратури Києва у вівторок.

За її даними, приватний нотаріус Київського нотаріального округу на прохання директора приватного підприємства оформив підроблені документи купівлі-продажу майна ВТБ Банку на два нежитлових приміщення в Харкові та 23 квартири в таунхаусі в Києві.

У прокуратурі уточнили, що на підставі підроблених документів зловмисникам вдалося перереєструвати право власності на 11 об'єктів, завдавши збитків на суму близько 100 млн грн.

"Наразі на всі об'єкти нерухомості накладено арешт, а право власності на незаконно відчужені об'єкти повернуто ФГВФО в особі ВТБ Банку", - заявляють правоохоронці.

За підсумками слідства у вівторок директору підприємства та приватному нотаріусу оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ