17:09 06.09.2019

ЄБА підтримала №1053 та №1073 як детінізаційні законопроекти

2 хв читати

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до глави комітету ВРУ з приводу підтримки проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» №1053 від 29 серпня 2019 року та проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» №1073 від 29 серпня 2019 року (надалі – Проект Закону №1053 та Проект Закону №1073 відповідно), повідомили в Асоціації в листі у п`ятницю.

«Хотіли б зазначити, що Асоціація завжди підтримувала законодавчі ініціативи, направлені на детінізацію економіки України у сфері торгівлі, - йдеться у листі, розміщеному на сайті ЄБА. - Так, зокрема, ми виступали за необхідність розширення сфери обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій, збільшення відповідальності суб’єктів господарювання за невидачу фіскальних чеків та створення мотивації для покупців в сприянні контролю за дотриманням вимог законодавства шляхом запровадження механізму «кешбеку». Також бізнес-спільнота активно підтримувала надання суб’єктам господарювання можливості використовувати паралельно з традиційними касовими апаратами сучасні технології, наприклад, мобільні телефони або планшети для проведення розрахункових операцій.

Законопроекти знаходяться на розгляді в Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики та визначені Президентом України як невідкладні.

Асоціація в цілому підтримує Проект Закону №1053 та Проект Закону №1073, пропонує прийняти їх за основу та вважає, що їхні положення сприятимуть виведенню економіки України з тіні та створенню більш конкурентних умов ведення бізнесу.

Ассоціація збирає пропозиції компаній з покращення норм законопроекту.

Раніше Українська Рада Бізнесу (78 українських бізнес-асоціацій підтримала публічною Заявою ініціативи Верховної Ради України IX скликання, а саме законопроекти № 1053 та № 1073, зазначивши, що після доопрацювання цих ЗП новації спростять та здешевлять використання РРО для бізнесу та вирівняє конкурентні умови ведення бізнесу, що сприятиме виходу у легальне поле дистанційній торгівлі та обігу готівкових коштів загалом.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА